AAA

ZANIMLJIVOSTI | 13.12.2021 10:55 > 13.12 11:03

Indijka Harnaz Sandu krunisana za Mis Univerzum na izboru u Izraelu u senci pandemije (VIDEO)

  • (AP Photo/Ariel Schalit)
  • (AP Photo/Ariel Schalit)
  • (AP Photo/Ariel Schalit)

Harnaz Sandu (Harnaaz Sandhu), bolivudska glumica, pobedila je na 70. po redu izboru za Mis Univerzum prošle noći u izraelskom letovalištu Ejlatu na Crvenom moru.

Krunisala ju je njena prethodnica Meksikanka Andrea Meza na kraju izbora obeleženog politikom i pandemijom korona virusa.
Izbor je održan usred noći i završen je u pet sati po lokalnom vremenu (u četiri sata po sredjoevropskom) da bi mogao da se gleda i u SAD.

Sandu je rekla da je puna utisaka jer je prošla 21 godina otkako je Indijka dobila krunu Mis Univerzum.

Učesnice su po tradiciji nosile narodne nošnje i kupaće kostime i odgovarale na pitanja kako bi se testirala njihova veština javnog govora.

Osim dugih haljina u boji zlata, srebra i bronze prvih deset lepotica, pažnju je privukla i Filipinka Luidji Gomez (Luigi) u asimetričnoj odeći sa samo jednim rukavom i tetovažom za koju je rekla da slavi njenu ženstvenost.

Izbor Mis Univerzum je proteklih nedelja bio u centru pažnje i iz drugih razloga
Medjunarodni pokret bojkota Izraela predvodjen Palestincima je apelovao na učesnike da bojkotuju nadmetanje u znak protesta zbog izraelskog odnosa prema Palestincima.

Na kraju samo Malezija, sa većinskim muslimanskim stanovništvom, nije poslala svoju predstavnicu, uz obrazloženje da tako postupa zbog pandemije korona virusa, a Vlada Južne Afrike, koja podržava palestinske ciljeve, je povukla podršku svojoj predstavnici.

U novembru je dosadašnja mis iz Meksika apelovala na učesnice da ne mešaju politiku u izbor, rekavši da je cilj okupljanje žena iz različitih sredina.

Sara Salanski (Salansky) iz Ministarstva turizma Izraela je izjavila da je ta zemlja izabrana da bude domaćin izbora zbog uspešnog programa vakcinacije protiv korona virusa.

Medjutim, nedavna pojava nove varijante omikron je primorala Izrael da zatvori svoje granice za strane turiste.

Većina učesnica je već bila u jevrejskoj državi kada su novi propisi stupili na snagu, a one koje su došle posle dobile su posebnu dozvolu da udju, ali uz karantin od tri dana.

Pred sam izbor učesnice su testirane na korona virus svakih 48 sati i morale su da poštuju propis o nošenju zaštitnih maski.

Uprkos svim merama predostrožnosti francuska takmičarka Klemans Botino (Clemence Botino) testirana je pozitivno, i to ubrzo po dolasku.

Posle deset dana karantina rečeno je da više nije zaražena i pridružila se nadmetanju.

Prošlogodišnji izbor za Mis Univerzum je bio odložen na nekoliko meseci zbog pandemije i Meksikanka Meza je krunisana u maju.

Organizatori su izrazili očekivanje da će izbor prati oko 600 miliona gledalaca preko mreže Foks (FOX) u 172 zemlje.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.