AAA

ZANIMLJIVOSTI | 30.10.2022 13:05 > 30.10 13:14

Figaro: Ekološki aktivista prekinuo opersku predstavu u Parizu

Ekološki aktivista kolektiva "Poslednja obnova" (The Last Renovation Collective) prekinuo je opersku predstavu "Čarobna frula" u jednom pozorištu u Parizu, tako što se popeo na scenu i zakačio za dekor, preneo je danas pariski list Figaro.

Mladić u beloj majici sa natpisom na engleskom "We have 879 days left" (Ostalo nam je još 879 dana) izašao je na scenu tokom drugog čina opere i zakačio vrat za merdevine postavljene kao dekor.
"Ako sam ovde, to nije iz zadovoljstva", izjavio je aktivista pre nego što je spuštena zavesa uz negodovanje publike, zviždanje i skandiranje "Idi odavde".

Predstava je prekinuta na desetak minuta, dok je mladić je evakuisan.

Kolektiv je potom na postavio video snimak akcije na Tviteru sa komentarom da je to Viktor (25), "angažovani gradjanin koji je želeo da upozori javnost na opasnost od klimatskih promena".

Aktivisti iste grupe sproveli su još jednu akciju u petak uveče. Blokirali su deo autoputa južno od Pariza, što je izazvalo saobraćajnu gužvu pred odlazak na vikend.

Taj kolektiv je ranije sprovodio akcije gradjanske neposlušnosti, kao na primer tokom turnira u Rolan Garosu i medjunarodne biciklističke trke Tur de Frans, podsetio je Figaro.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.