AAA

ZANIMLJIVOSTI | 08.11.2022 20:50 > 08.11 20:50

Svetski rekord: Jedan u Kaliforniji osvojio džekpot od dve milijarde dolara na lutriji


Jedan igrač u Kaliforniji osvojio je 2,04 milijarde dolara na lutriji, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu lutrije Pauerbol (Powerball), što je rekordna osvojena suma u svetu.

Posle više nedelja bez pobednika, samo jedan tiket osvojio je lutriju brojevima 10, 33, 42, 47, 56 i 10 za "Pauerbol", navela je lutrija.
"Kalifornijska lutrija dobila je prvog milijardera u svojoj istoriji" objavila je Kalifornijska lutrija i navela da je srećni tiket prodat u Centru "Džo's Servis" u Altadeni, u Kaliforniji.

Srećni dobitnik treba da izabere da li hoće da dobije celu sumu ali na rate tokom čak tri decenije, ili da bude isplaćen odjednom, sa 997,6 miliona dolara, kaže Pauerbol.

Pre noćašnjeg izvlačenja, 40 uzastopnih izvlačenja nije dalo ni jednog velikog pobednika zbog čega je džekpot porastao do nezamislive sume od preko dve milijarde dolara.

Kako je suma rasla, rasla je i lutrijska groznica širom SAD i izvlačenje koje je prvobitno predvidjeno u ponedeljak uveče moralo je da bude odloženo nekoliko sati jer je lutrija u jednoj od država koje učestvuju, tražila više vremena da obradi podatke, navela je Kalifornijska lutrija.

Šansa za osvajanje džekpota kupovinom tiketa od dva dolara, biila je jedan prema 292,2 miliona. Poredjenja radi, po računici američkih zdravstvenih vlasti verovatnoća da nekoga pogodi munja je jedan prema milion.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.