AAA

ZANIMLJIVOSTI | 08.06.2016 14:20 > 08.06 14:27

Majmun izazvao prekid struje u celoj Keniji

Jedan majmun izazvao je kvar na elekromreži u Keniji koji je pogodio celu zemlju, kada je pao na transformator kod hidrocentrale Gitaru, saopštila je danas kenijska kompanija za proizvodnju struje KenGen.

Incident se dogodio u utorak oko podne kada se majmun popeo na hidrocentralu Gitaru, u centru zemlje, i zatim pao na transformator. Pad je izazvao preopterećenje drugih postrojenja i gubitak više od 180 megavata u centrali, što je izazvalo nacionalni kvar, navela je ta kompanija, koja je najveći proizvodjač struje u zemlji.

Bilo je potrebno četiri sata da se kvar otkloni i da se ponovo uspostavi redovno napajanje strujom u zemlji.

Generalni direktor kenijske nacionalne elektro kompanije "Kenja pauer" (Kenya Power) Danjel Tare rekao je da su postrojenja hidrocentrale KenGena obezbedjena električnim ogradama da bi se udaljile divlje životinje. On je izrazio žaljenje zbog tog "izolovanog incidenta" i rekao da kompanija ispituje rešenja da još bolje obezbedi svoja postrojenja.

Što se tiče majmuna, on je preživeo pad i predat je Kenijskoj službi za faunu, navela je kompanija KenGen.

Gitaru je jedna od najvećih hidrocentrala u istočnoj Africi, nalazi se 180 kilometara severoistočno od Najrobija i jedan je od glavnih izvora energije u zemlji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.