AAA

ZANIMLJIVOSTI | 06.07.2017 16:55 > 06.07 16:56

Blamaža godine u Poljskoj - pesma o Trampu (VIDEO)

Za blamažu koju prevazilazi možda samo pesmica bivše češke ministarke u čast odbrane radaru američkog antiraketnog štita označena je danas u Varšavi nastup s nezaboravnom koreografijom koju je u čast američkog predsednika Donalda Trampa Varšavi na državnoj televiziji izveo jedan poljski pevač.

Andžej Roševič poznat po muzičkim hvalospevima sadašnjoj poljskoj konzervativnoj vladi, a prethodno sovjetskom vodji Mihailu Gorbačovu, komponovao je i napisao na engleskom jeziku tekst pesme u čast predsednika Trampa "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy" i zajedno s partnerkom otplesao je u jutarnjem programu nacionalne televizije TVP.

Poljaci na internetu primećuju da ne znaju da li da plaču ili da se smeju rimovanom pozivu Roševiča "pevaj i skači za Donalda Trampa" ili da prestanu da plaćaju pretplatu državnoj televiziji koja je Roševiča pustila u program.

Na sreću Poljaka, Tramp tokom svog kratkog, 16-časovnog boravka u Varšavi nije mogao da vidi klip u svoju čast, dok je svojevremeno češka ministarka odbrana Vlasta Parkanova uspela da preda u ruke američkom predsedniku Džordžu Bušu u Pragu 2007. godine CD sa pesmom "Dobar dan bataljone zvezda i pruga".

Bizarnim sticajem okolnosti Parkanova je u tu odu pohvalnicu radaru američkog antiraketnog štita, koji je trebalo da bude postavljen u bazi Brdi južno od Praga, prepevala stari čehoslovački komunistički hit "Dobar dan, majore Gagarine".

"Poruči svemiru, tamo medju zvezdama da mi želimo da živimo sa svima u miru, ali naš krojač je (ujka) Sem. Dobar dan radare, jednostavno wellcome, konačno smo dočekali, dobar dan radare ja ti aplaudiram", raspevala se tada češka ministarka čija udvorička pesmica je tada proglašena za češki blam godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.