AAA

ZANIMLJIVOSTI | 27.09.2017 17:55 > 27.09 18:21

Prodavac na benzinskoj pumpi u Poljskoj ignorisao pljačkaša

Prodavac na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorisao je pljačkaša koji mu je preteći nožem tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio.

Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio sa ledenim mirom da čita novine, a pljačkaš je na kraju odustao.

Maskirani pljačkaš je u petak došao je na benzinsku pumpu, izvadio nož i zatražio novac ali prodavac, Lukaš Šimanjski, mislio je da je to neki šaljivdžija, pa mu je rekao: Daj, zar ne vidiš da čitam novine.

Na snimku bezbednosne kamere vidi se kako maskirani pljčkaš stoji, preti nožem, ali prodavac sa ledenim mirom i dalje čita i lista novine, dok na kraju lopov, ne znajući šta da radi, diže ruke od propale pljačke  i odlazi.

"Tražio je tri puta od mene pare. Prvi put sam mislio da je to šala i rekao sam mu da ne zeza, on je kazao da je ozbiljan napad i počeo je da preti nožem i rekao da spakujem sav novac", opisao je pljačku  prodavac poljskoj televiziji TVN24.

Iako na snimku izgleda kao da svoje novine bez obzira na pretnju nožem čita se ledenim mirom, Šimanjski je kazao da mu nije baš bilo svejedno.

"Ruke su mi se tresle, ali rekao sam mu da mi ne smeta jer čitam novine. Pljačkaš je ostao bez reči, ja sam sedeo i listao novine, on nije znao šta da kaže, a posle 20 sekundi tišine ponovo je zatražio novac. Rekao sam mu najljubaznije da ako ne želi da ima probleme, da bolje ode i on je otišao", kazao je Šimanjski.

Policija je vrlo brzo uspela da uhvati 34-godišnjeg Poljaka kome pokušaj pljačke pumpe nije jedini zločin, pošto je pre toga opljačkao nakit u jednoj od zlatara u Vshovi u vrednosti od oko 2.000 evra.

(sajt policije sa snimkom: http://www.wschowa.lubuska.policja.gov.pl/g10/serwisinformacyjny/aktualnosci/22490,Napadl-na-stacje-paliw-wlamal-sie-do-punktu-prasowego-kasy-wplat-trafil-do-aresz.html)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.