AAA

ZANIMLJIVOSTI | 09.06.2018 22:25 > 10.06 11:55

Otvoren prvi internacionalni karneval u Tivtu


Prvi internacionalni karneval održan je večeras u Tivtu sa oko 700 domaćih i stranih učesnika koji su nastupili pred više od 15.000 gledalaca.

Funkcioner Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) Aleksandar Cicimov otvarajući karneval u Tivtu poželeo je da ima dugu tradiciju kao kotorski.

Karnevalsku povorku povela je grupa iz Tivta koja je predstavila istoriju grada, kraljicu Teutu i ratnike.

Takodje publika je mogla da vidi Italijana Igora Menegela koji šije kostime u svom ateljeu za učesnike venecijanskog karnevala i posebno je za ovu priliku napravio belu haljinu, kao simbol prazne knjige u koju treba da se ispiše istorija karnevala.

Učestvovala je i karnevalska grupa iz Novog Sada koja ples uči u Brazilu, a otplesala je sambu.

Predstavila se i karnevalska grupa iz Kotora sa maskom sa brojem 500 koja govori o pet vekova dugoj tradiciji karnevala u Kotoru. Ta grupa je učestvovala dva puta na najvećem evropskom karnevalu u Nici.

Oduševljena publika mogla je da vidi karnevalske grupe prerušene u pingvine, bokeške vile iz Tivta, a neke su predstavljale mimoze i Rimljane.                                               
Predsednica Opštine Tivat Snežana Matijević primila je uoči karnevala predstavnike karnevalskih grupa, predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnika Svetske federacije karnevala Donalda Kroesa sa Arube, i članove lokalnih organizacija.

Po oceni predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova Tivat ima potencijal da postane prestižan upravo zbog gostiju koji dolaze u Porto Montenegro.

Gradjani su ocenili da je karneval veličanstven, da su maske odlične i da je Tivtu bila potrebna takva fešta. Naveli su da su srećni što je karneval ipak održan, nakon loših vremenskih uslova u toku dana.

Karneval se završio bajkovito uz Lepoticu i zver, karnevalske grupe iz Tivta. Nakon toga je organizovan vatromet i počela je karnevalska noć.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.