AAA

ZANIMLJIVOSTI | 26.08.2018 13:30 > 26.08 13:57

Još jedna Petrovačka noć prošla uspešno

Više od 600 kilograma pržene ribe, uz vino podgoričkih Plantaža i Nikšićkog piva, uz koncerte "Gradske klape" iz Budve i Marije Šerifović, obeležena je ovogodišnja Petrovačka noć u Petrovcu, na Crnogorskom primorju. Manifestcaju su pratila i takmičenja u plivanju i natezanju konopca. Najmladji pobednik, Gordan star sedam godina, dobio je prvu nagradu za plivanje, iako je naučio da pliva tek prethodne godine, i kaže da mu nije bilo teško.

Danijel Radulović iz Buljarice pobedio je u kategoriji na 50 metara, i to četrvti put za redom. On je i član ekipe koja je pobedila u natezanju konopca.

Turista Nenad Božović iz Skoplja dolazi svake godine u Crnu Goru, jer je odatle poreklom. "Dolazimo u Buljaricu uvek, ove godine je nešto manje takmičara ali se dobro provodimo", rekao je Božović, dodajući da je organizacija Petrovačke večeri odlična, kao i svake godine.

Ribu su spremili članovi sportskog ribolovačkog kluba Širun iz Budve, u saradnji s Montefišom.

"Da nije Širuna, možda Petrvočake noći ne bi ni bilo. Gosti su jedva čekali da počnemo da delimo ribu. Ovaj miris očarava, pripremljeno je jedno 500-600 kilograma očišćene ribe, po starim receptima", kaže Andrić Boro iz Širuna.

Gosti iz Rusije kazali su da su prošle godine probali ribu, i da je bila veoma ukusna. "Mi smo svake godine na ovom prazniku, i nama se veoma dopada", kažu oni.

"Svake godine su Petrovačke večeri izuzetan dogadjaj, kako za turiste, tako i za nas domaće, prezadovoljni smo ovim iskustvom", rekao je jedan Petrovčanin.CELOKUPAN BVIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.