AAA

ZANIMLJIVOSTI | 09.10.2018 21:55 > 09.10 23:01

Lažni nalog novog nobelovca: Alan Grinspen proglašen mrtvim

Nekadašnji predsednik američke centralne banke Alan Grinspen (92) živ je i zdrav, rekli su danas ljudi iz njegovog okruženja pošto je u tvitu na lažnom nalogu Vilijama Nordhausa, ekonomiste koji je juče dobio Nobelovu nagradu, pisalo da je Grinspen umro.

"Bivši predsednik Feda Alan Grinspen je mrtav", moglo se pročitati na lažnom Nordhausovom nalogu. Sat kasnije, u drugom tvitu je navedeno da je reč o lažnom nalogu koji je napravio novinar Tomaso Debenedeti.

Medjutim, vest se brzo raširila po mreži i naterala Grinspenovu ženu da demantuje lažnu vest, naravno putem Tvitera.

"Sve glasine do sada su lažne. Alan je dobro. Zapravo, sledeće nedelje izdaje knjigu", navela je Andrea Mičel, saradnica mreže NBC.

Krajem avgusta je svoju objavljenu smrt morao da demantuje i francusko-grčki reditelj Kosta Gavras.

Italijanski novinar Tomaso Debenedeti nije bio dostupan za komentar, kao ni Vilijam Nordhaus.

Debenedetiju nisu strane takve vesti u svojim tvitovima već je "ubio" književnicu Džoan Rouling, Mihaila Gorbačova, Fidela Kastra i papu, koristeći neistinite tvitove kao sredstvo za prikazivanje "slabih tačaka" medija i "krhkost društvenih mreža".

"To radim jedino za ličnosti iz 'prve lige', koji imaju načina da brzo demantuju. Nikada ne bih objavio smrt manje poznatog pisca ili komšije", rekao je Debenedeti u intervjuu za Frans pres 2013.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.