AAA

PREGLED-ZELENASRBIJA | 22.02.2018 18:10

Trivan sa predstavnicima Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa delegacijom Asocijacije uvoznika vozila i delova o pitanju naplate eko-takse za motorna vozila i mogućnosti za uspostavljanje mehanizama kojima bi bili stimulisani uvoz novijih motornih vozila u Srbiji i samim tim smanjenje zagadjenja vazduha i životne sredine.

Predstavnici Asocijacije koju je predvodio Miloš Petrović predstavili su trend povećanja upotrebe i više od decenije starih vozila u Srbiji i njegov zabrinjavajući uticaj na životnu sredinu.

"Jedan motor Euro 3 kojeg ima većina uvezenih starijih polovnih automobila zagadjuje životnu sredinu koliko i 26 motora Euro 6", rekli su predstavnici Asocijacije.

Ministarstvo zaštite životne sredine, kako je dodao Trivan zainteresovano je za rešavanje svih problema u toj oblasti, a jedan od ozbiljn je katastrofalan kvalitet vazduha u mnogim gradovima.

"Nisu tu problem samo kotlarnice, tu je i saobraćaj kao jedan od glavnih uzročnika zagadjenja koje ozbiljno ugrožava zdravlje stanovništva. Naš interes je da se borimo za što bolji kvalitet vazduha, a siguran sam da je svima interes da živimo u boljoj i čistijoj Srbiji", rekao je Trivan.

Trivan je izrazio podršku inicijativi da se nadju rešenja koja će uticati na stimulisanje uvoza novijih vozila i smanjenje pritiska na životnu sredinu u celini, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.