AAA

ZELENA-SRBIJA | 14.05.2018 15:50 > 14.05 16:05

Ševarlić pozvao gradjane Srbije na marš protiv GMO

Miladin Ševarlić iz poslaničke grupe Dveri najavio je danas da će u subotu, 19. maja, u nekoliko gradova u Srbiji biti održan marš protiv Genetski modifikovanih organizama (GMO) i pozvao grajdane da se pridruže maršu. Ševarlić, koji je redovni profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, rekao je novinarima u Skupštini Srbije da će skupovi biti održani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Paraćinu, Prijepolju i još nekoliko mesta u 11 časova pod parolom "Za Srbiju bez GMO".

On je naveo da ima saznanja da Vlada Srbije priprema izmenu Zakona o GMO kojim će omogućiti uvoz i promet GMO u Srbiji, što se ne sme dopustiti.

Ševarlić je pitao "da li srpska deca imaju pravo da se zdrav hrane" i dodao da je u Srbiji tri puta veći broj obolelih od maligniteta nego u Evropi, te da će se situacija još pogoršati.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.