AAA

ZELENA-SRBIJA | 20.12.2018 18:35

Trivan: Srbiji nedostaju materijalni i ljudski resursi i kapaciteti u oblasti životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da u obavljanju ogromnog posla u oblasti životne sredine Srbiji nedostaju materijalni i ljudski resursi i kapaciteti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine, Trivan je to kazao na današnjem sastanku sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužanom Hargitaj.

"Postajemo spremni da udjemo u najozbiljniji posao investicija u oblasti zaštite životne sredine, pre svega u izradi projektno-tehničke dokumentacije, kako bi u narednih deset godina ušli u realizaciju 350 sistema za preradu otpadnih voda i ostvarivanje drugih projekata od velikog značaja za život građana, u potpunoj tehnologiji i bez polovičnih rešenja", rekao je Trivan.

Hargitaj je izrazila spremnost EBRD da podrži konkretne projekte iz oblasti zaštite životne sredine i dodala da unapredjenje životne sredine mora biti praćeno jačanjem svesti o njenoj  ulozi i značaju za bezbednost i zdravlje gradjana.

"Gradjani moraju biti svesni dobrobiti koje donose mere na zaštiti životne sredine, i da im pružaju punu podršku", kazala je Hargitaj.

Na sastanku je zaključeno da će biti pružena podrška te institucije Srbiji u oblasti upravljanja otpadom i prerade otpadnih voda, pošumljavanja i uspostavljanja funkcionalnog "zelenog" fonda.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.