AAA

ZELENA-SRBIJA | 09.05.2019 12:35 > 09.05 12:35

Gradjanski preokret: Linglog bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu

Aktivisti Gradjanskog preokreta iz Zrenjanina saopštili su danas da kineska kompanija Šandong Linglong koja gradi fabriku za proizvodnju guma u tom gradu nema Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

Naveli su da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, posle intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, odgovorio da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je dostavljena takva studija kineske kompanije Šandong Linglong.
U odgovoru, koji je potpisao pokrajinski sekretar Vladimir Galić, navodi se i da ih za sve druge gradjevinske radove, ukoliko se izvode na lokaciji, upućuju da se za informacije obrate Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, gradjevinarstvo i saobraćaj.

Iz Gradjanskog preokreta ukazuju da su prethodno Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Zrenjanin saopštili da ne poseduju takvu studiju, da o njoj nisu odlučivali i da je nadležnost za to pokrajinska.

Podsetili su i da su postavljanjem kamena temeljca 30. marta ove godine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, započeli radovi na izgradnji te fabrike, da je najavljena proizvodnja trinaest miliona automobilskih guma godišnje, a da je Kina najveći zagadjivač vazduha u svetu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.