AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.06.2019 21:15 > 04.06 21:19

Ministar: Lokalne vlasti u Srbiji moraju od 2020. planirati gašenje individualnih kotlarnica

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da to ministarstvo operativno pristupa poboljšanju životne sredine, pružajući podsticaj lokalnim samoupravama u Srbiji da preduzimaju mere na poboljšanju kvaliteta vazduha.

"Ministarstvo se mora okrenuti praktičnim konkretnim merama, i to znači da se od sada u budžetima, ne samo Ministarstva, već i lokalnih samouprava, moraju svake godine izdvojiti sredstva da se bar nekoliko individualnih ložišta svake godine u svakom gradu ugase i prelaze na čistije izvore energije", istakao je Trivan na konferenciji Životna sredina ka Evropi – EnE19, prenosi njegovo ministarstvo.

Rekao je da lokalne vlasti moraju od sledeće godine u okviru svojih budžeta planirati sredstva za gašenje individualnih kotlarnica i sprovodjenje mera za poboljšanje saobraćaja.

Trivan je najavio je da će i u svojstvu kopredsedavajućeg Petog zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija za životnu sredinu UNEA 5, iskoristiti ovaj medjunarodni format za pokretanje saradnje i realizaciju zajedničkih akcija zemalja u regionu na poboljšanju kvaliteta vazduha.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.