AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.06.2019 14:15 > 05.06 14:18

Nova stranka: Režim se obračunava sa životnom sredinom, promenimo ga

Nova stranke saopštila je danas da Srbija Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun,  dočekuje sa režimom koji se, osim sa političkim protivnicima, neprestano na najbrutalniji način obračunava sa drvećem, rekama, svežim vazduhom, dok je otpada, "i onog stvarnog, ali i moralnog, sve više".
"Plastične flaše, kese i ostalo djubre prekrivaju vodotoke naših reka, dok se po Beogradu, Aleksincu, Nišu, Fruškoj gori stotine stabala sravnjuju sa zemljom, a pluća zemlje uništavaju, svrstavajući i prestonicu, ali i brojne druge gradove medju najzagadjenije u Evropi", navela je Nova stranka.

Ta stranka naglašava da "država postaje jedan ogromni vašar u kojem su gondole, ski i bob staze i jarboli preči od kvaliteta vode koju piju Zrenjaninci ili vazduha koji udišu naša deca" i da se to mora promeniti na prvim sledećim izborima.

Srbija, navela je Nova stranka, nema Strategiju upravljanja otpadom ni Strategiju zaštite životne sredine, što je samo još jedan u nizu faktora koji je "čini svetlosnim godinama udaljenom od Evropske unije koja se sve više okreće takozvanoj 'zelenoj politici' ".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.