AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.06.2019 15:40 > 05.06 15:40

Trivan: Zelena ekonomija dominantna strategija u svetu, Srbija će morati da se prilagodi tome

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas, prilikom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, da je zelena ekonomija dominantna strategija u svetu i da će Srbija morati da se prilagodi tome.

Trivan je kazao da se prioriteti ministarstva nisu promenili i da su još uvek glavna pitanja postrojenja za prečišćavanje vode, izgradnja postrojenja za preradu komunalnog otpada i pitanje čistoće vazduha, koja je i glavna tema ovogodišnjeg Svtskog dana zaštite životne sredine.

"Uložili smo 450 miliona dinara za dokumentaciju za postrojenja za preradu otpadnih voda i više od 100 miliona dinara za postrojenja za preradu komunalnog otpada", rekao je on.

Kao cilj tog ministarstva, Trivan je istakao infrastrukturne projekte u vrednosti od 15 milijardi evra.

"Zahvalan sam Evropskoj uniji na razumevanju i podršci u tome koliko je važna životna sredina. Takodje, zahvaljujem se i na pomoći koju nam pružaju u znanju, tehnologijama i novcu", kazao je on.

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji su ustanovile Ujedinjene nacije 1972. godine, Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije organizovalo je svečanost u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.