AAA

ZELENA-SRBIJA | 18.06.2019 16:30 > 18.06 16:30

Gradonačelik Zrenjanina: Pijaća voda do kraja juna

Zrenjaninci će zdravu pijaću vodu imati do kraja ovog meseca, rekao je danas gradonačelnik tog grada u kojem je 15 godina od 2004, zabranjena upotreba vode iz gradskog vodovoda za piće.Čedomir Janjićje novinarima rekao da za to postoje i uveravanja investitora u prečistač vode, a da je rok, 15. jun, probijen zbog kašnjenja isporuke delova za taj uredjaj iz Izraela i Nemačke.

"To neće uticati da se probije ovaj rok do kraja meseca i verujem da će brzo nakon puštanja vode iz tog prečistača voda biti u svim delovima u roku od 48 sati, biće merenja, i nadam se da će konačno biti ukinuta zabrana upotrebe vode za piće" rekao je Janjić.
Istakao je i da je isprana vodovodna mreža i sanirani su neki njeni delovi, a u planu je zamena cevi u predgradjima.

Ukazao je da se, dok je postrojenje radilo, pokazalo da je voda dobra, pritisak stabilan.

Napomenuo je i da dodatnih rokova neće biti.

On je početkom maja ove godine rekao da će pijaća voda biti u gradskom vodovodu sredinom juna i da će taj višedecenijski problem koji se rešava od 1975. godine, konačno biti rešen.

Upotreba vodovodske vode za piće u Zrenaniinu je zabranjena 2004. godine zbog nedozvoljeno velike količine arsena u njoj, a ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode potpisan je februara 2015. godine sa Grupom Zilio.

Snabdevanje vodom iz novog postrojenja za prečišćavanje vode obustavljeno je početkom aprila ove godine, a Vodovod je zatim prešao na predjašnji režim snabdevanja grada vodom.

Zrenjaninci su prinudjeni da kupuju flašianu vodu, a oni koji za to nemaju novca, piju vodu iz vodovodne mreže uprkos zabrani.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.