AAA

ZELENA-SRBIJA | 25.06.2019 20:00 > 25.06 20:00

Uspešna primena propisa u oblasti životne sredine nemoguća bez jake inspekcijske kontrole

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je danas da uspešna primena propisa i mera u oblasti zaštite životne sredine nije moguća bez jake, stručne i organizovane inspekcijske kontrole.Kako se navodi u saopštenju Trivan je izrazio punu podršku radu inspekcije u toj oblasti koja je najznačajnije sredstvo za sprovodjenje politike zaštite životne sredine.

Trivan je ukazao na značaj dobre saradnje inspekcije Ministarstva sa nadležnim organima koja je ostvarena u borbi protiv nelegalnog zbrinjavanja opasnog otpada.
"Uprkos teškoćama, nastaviće se sa otkrivanjem i suzbijanjem ove vrste kriminala koja predstavlja svojevrsni zločin prema državi i narodu, i tu nema odustajanja", rekao je Trivan na seminaru namenjenom edukaciji i osnaživanju rada Sektora za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini Ministarstva.

On je naveo da oblast zaštite životne sredine očekuju velika investiciona ulaganja i pomaci u pravcu, ne samo podizanja BDP-a i broja radnih mesta, već, kako kaže, poboljšanja kvaliteta životne sredine.

"U narednom periodu, Sektor za inspekcijski nadzor i predostrožnost u životnoj sredini biće ojačan i brojniji, čime će se stvoriti svi preduslovi za ostvarivanje pune uloge kontrole doslednog sprovodjenja zakona u zaštiti životne sredine", najavio je Trivan.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.