AAA

ZELENA-SRBIJA | 01.07.2019 14:40 > 01.07 14:40

Zelena stranka prekida proteste u Košutnjaku, pokreće inicijativu za sprečavanje izgradnje


 Zelena stranka saopštila je danas da prekida proteste izazvane sečom drveća u beogradskom parku Košutnjak.

Zelena stranka je najavila da će borbu za očuvanje tog dela Beograda institucionalizovati kroz podnošenje tužbi, prekršajnih i krivičnih prijava, kao i pokretanjem inicijative da se park Košutnjak trajno zaštiti od svake buduće izgradnje. 
Predsednik te stranke Goran Čabradi je najavio da će Zelena stranka vlastima u Beogradu i nadležnim republičkim institucijama podneti zahtev za proglašenje parka Košutnjak za spomenik prirode od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Protest je prekinut zbog, kako je navela Zelena stranka, "pojave grupa i pojedinaca koji pokušavaju da, prebrojavanjem i podelom gradjana, radikalizuju mirnu gradjansku šetnju i oduzmu joj legitimitet izazivanjem incidenata".Čabradi je ocenio da se Košutnjak "ne brani sukobima, podelama i prebrojavanjima".

"Zelena stranka neće dozvoliti da se mirni gradjanski protest zloupotrebi i pretvori u farsu od koje će korist imati profesionalni 'perfomans protestanti', neodgovorni investitori i još neodgovornije gradske službe koje su dale dozvolu za seču drveća u jednom od najlepših gradskih parkova. Da bi se sprečile buduće zloupotrebe, neophodno je da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite", ukazao je Čabradi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.