AAA

ZELENA-SRBIJA | 01.07.2019 15:15 > 01.07 15:15

Koka kola sistem organizovao čišćenje priobalja Dunava


U akciji čišćenja priobalja Dunava koju je organizovala kompanija Koka kola sistem u sedam gradova Srbije prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko dva kilometra obale, saopštila je danas ta kompanija

Akcija je, kako se navodi, okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu koji su svojim angažovanjem, povodom medjunarodnog dana Dunava, doprineli očuvanju životne sredine i smanjenju ambalažnog otpada.
"Čišćenje priobalja organizovano je u partnerstvu sa organizacijom Let’s do it Srbija, a pridržili su im se brojni gradjani i zaposleni kompanije", navedeno je u saopštenju. Dodaje se da je akciju obeležilo i proglašenje pobednika konkursa za najuspešniju školu u prikupljanju ambalažnog otpada, koji su početkom juna raspisali Coca Cola sistem i nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije.

Nagradu od 10.000 evra za renoviranje školskog dvorišta, dobili su učenici gimnazije "Nikola Tesla" iz Apatina.

"Zahvaljujući tom konkursu, na kojem su učestvovale srednje škole iz sedam podunavskih gradova, prikupljeno je više od dve tone ambalaže", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor kompanije Coca Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov rekao je da već 15 godina povodom Medjunarodnog dana Dunava ta kompanija pokreće brojne inicijative usmerene ka zaštiti tog sliva.

"Gradjanima smo u proteklom periodu poklonili Dunavske eko parkove u četiri grada, Apatinu, Novom Sadu, Smederevu i Somboru, a obeležavanjem ovog značajnog datuma, želimo da inspirišemo lokalno stanovništvo da zajedno posvetimo više pažnje očuvanju eko sistema", rekao je on.

Akciju čišćenja priobalja Dunava podržalo je i Ministarstvo zaštite živote sredine, a ministar Goran Trivan koji je učestvovao u akciji tim povodom je izjavio da se Coca Cola sistem trudi da bude veoma odgovoran i pokaže kako "najveći svetski biznis ide ruku pod ruku sa zaštitom životne sredine".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.