AAA

ZELENA-SRBIJA | 09.08.2019 14:30 > 09.08 14:30

SBB fondacija u akciji čišćenja u Novom Pazaru


SBB fondacija je kampanju "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" nastavila u Novom Pazaru gde su danas očišćeni Svetosavska ulica i Gradski jaz.

"Značaj zaštite životne sredine raste iz dana u dan i tiče se svih nas jer se odnosi na budućnost naše planete. Akcije čišćenja, koje realizuje SBB fondacija, nastale su upravo sa tim ciljem, da se poveća ekološka svest kod gradjana", kazala je menadžer prodajnog objekta SBB-a Mirjana Tiosavljević.

Ona je zahvalila predstavnicima opštine Novi Pazar i Kulturno-umetničkog društva Novi Pazar na podršci u realizaciji današnje akcije.

"Cilj lokalne samouprave je da, pored obezbedjivanja komunalne infrastrukture, kroz ovakve i slične ekološke akcije utičemo na podizanje svijesti naših sugradjana o potrebi za očuvanje i unapredjenje životne sredine. Naš pojedinačni odnos prema problemu životne sredine je jasan pokazatelj i našeg odnosa prema društvu. Kada budemo imali visoko razvijenu svijest o potrebi za zdravijim i kvalitetnijim životnim okruženjem, bićemo zreli kao društvo i sve druge probleme ćemo mnogo lakše rešavati", rekao je član Gradskog veća Esad Fazlić.

Potpredsednik Kulutno-umetničkog društva mladih Novi Pazar Senad Ljuc je apelovao na sugradjane da čuvaju, kako je rekao, taj grad mladih i održe okolinu zdravijom, jer nema izgovora za prljanje.

"Neizmerno hvala SBB fondaciji što je naš prijatelj od početka i što ovakvim akcijama doprinosi boljem životu u svim gradovima naše države", kazao je Ljuc.

SBB fondacija akciju čišćenja svakog vikenda održava u nekom gradu, a sledeće nedelje na redu je Trstenik.

Ta fondacija je u protekle četiri godine pomogla u čišćenju javnih lokacija u 82 grada i odigrala predstavu "Ko to tamo prlja" za 25.000 dece. Takodje je obezbedila proizvodnju i podelila 40.000 eko kesa, donirala 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat "Ne prljaj. Nemaš izgovor! IZAZOV!" u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2.522 odeljenja, odnosno 614 škola. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.