AAA

ZELENA-SRBIJA | 30.08.2019 13:25 > 30.08 13:25

Novosadska 'Čistoća' pozvala gradjane da djubre bacaju u kontejnere, a ne pored njih

Novosadsko Javno komunalno preduzeće "Čistoća" je danas pozvalo gradjane da ne stvaraju divlje deponije."Zbog velikog broja divljih deponija koje nemarni gradjani prave svakodnevno, apelujemo na gradjane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu našeg grada", piše u saopštenju.

"Pozivamo Novosadjane da nam pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće našeg grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini", navodi preduzeće.

Navodi se da su radnici JKP "Čistoće" ove nedelje "pojačanim intenzitetom uklanjali divlje deponije" s ulica, kako bi Novi Sad bio uredan i čist, te da se ne bi širio smrad od truljenja otpada po vrućini.

Po nalogu komunalne inspekcije ukonjeno je više od 40 divljih deponija, na kojima se godišnje gomilalo 11.000 kubnih metara smeća.

Po prijavi gradjana su očišćene i uredjene 52 javne površine, gde su gradjani rasipali otpad.

"Krupni, kabasti otpad, stara sanitarna oprema i šut ne odlažu se u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini, već u veliki kontejner za krupni otpad", ukazuje se u saopštenju.

Jesenje uklanjanje krupnog otpada počinje sledeće nedelje, o čemu će informacije biti na sajtu JKP "Čistoća", na Fejsbuk stranici i u medijima.

Gradjanima je poručeno da krupan otpad mogu i sami odneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor za istovar pristupačan, poručio je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.