AAA

ZELENA-SRBIJA | 28.09.2019 00:25 > 28.09 00:25

Gradjani Beograda danas na biciklima, sve 'Samo ne autom'


 Beogradsko Udruženje gradjana "Ulice za bicikliste" danas po 102. put, kao i svake poslednje subote u mesecu, priredjuje zajedničku mesečnu biciklističku vožnju "Kritična masa", ovog puta u okviru akcije "Samo ne autom" započete tokom Evropske nedelje mobilnosti.Okupljanje gradjana koji bicikle koriste ko prevozno sredstvo, i svih drugih koji žele da im se pridruže, je danas, u subotu, u 16.30 na Trgu Nikole Pašića, a vožnja gradskim ulicama uz muziku i obezbedjenje saobraćajne policijsko počinje u 17.00 sati.

"Kritična masa" nosi poruku o zaštiti životne sredine, promoviše bicikl kao prevozno sredstvo i motiviše ljude da što češće sednu na bicikl umesto u automobil, navelo je Udruženje "Ulice za bicikliste".

"Ulice za bicikliste" i portal "Bajsologija" već četvrte godine uzastopno, u okviru "Evropske nedelje mobilnosti" organizuju "izazov" "Samo ne autom", pozivajući gradjane da jedan dan na posao krenu biciklom, pešice, trotinetom ili javnim prevozom, a ne automobilom kako mnogi čine.

Cilj takmičenja-"izazova" je da se ulice rasterete saobraćaja, da vazduh bude čistiji, a grad bezbedniji piše u najavi Udruženja.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.