AAA

ZELENA-SRBIJA | 28.10.2019 20:50 > 28.10 20:50

Potpisan sporazum o saradnji dva Nacionalna parka Italije i Srbije


Ministri zaštite životne sredine Italije i Srbije Serdjo Kosta i Goran Trivan prisustvovali su danas u Beogradu potpisivanju sporazuma o saradnji Nacionalnih parkova Djerdap i Sila.

Kako je saopšteno, direktori tih Nacionalnih parkova Lazar Mitrović i Frančesko Kurćio potpisali sporazum koji je usmeren na razvoj dobrih odnosa i saradnje preko inicijativa čiji je cilj da se "unapredi i valorizuje životna sredina, ambijentalno, kulturno, istorijsko, prirodno, eneogastronomsko i turističko nasledje oba Parka".

Sporazum predvidja razmenu informacija, znanja i dobre prakse u upravljanju parkovima, saradnju u aktivnostima mitigacije i prilagodjavanja na klimatske promene, u sferi održive mobilnosti na planu smanjenja upotrebe plastike kao i u drugim oblastima u obostranom interesu zaštite i razvoja Nacionalnih parkova.

Ministri Trivan i Kosta sutra će razgovarati o unapredjenju sraradnje u oblasti zaštite životne sredine i potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti klimatskih promena, ranjivosti, proceni rizika, prilagodjavanja na izmenjene klimatske uslove i ublažavanje negativnih efekata klimatskih promena, najavilo je Ministartvo zaštite životne sredine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.