AAA

ZELENA-SRBIJA | 29.10.2019 14:35 > 29.10 14:35

Potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji izmedju Srbije i Italije u zaštiti životne sredine

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan potpisao je danas Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine sa italijanskim ministrom kopna i mora Serdjom Kostijem koji će omogućiti dublju i operativnu saradnju.

Trivan je posle potpisivanja tog dokumenta u Beogradu rekao da je "Italija osvedočeni prijatelj Srbije i da će joj pomoći u podizanju standarda i zaštiti okoline".

"Memorandum je potpisan ranije, sada smo ga samo proširili i krenućemo u operativnu saradnju", rekao je Trivan.

Dodao je da će Italija pomoći i u zaštiti zaštićenih vrsta životinja i sprečavanju njihovog krijumčarenja.

Kosti je rekao da je "Italija uvek bila uz Srbiju na putu ka EU, a da će sada više saradjivati i u oblasti zaštite životne sredine koja je postala prioporitet".

"Srbiji će biti na raspopolaganju svi naši tehnički, operativni i naučni resursi u zaštiti životne sredine", rekao je Kosti.

On je kazao da je ubedjen da je Srbiji mesto u EU i da "ekologija daje mogućnost za dijalog koji na kraju krajeva vodi ka miru".

Kosti je rekao da je sa Trivanom razgovarao i o kvalitetu vazduha u Srbiji i Italiji, pošumljavanju, cirkularnoj ekonomiji kao i o novom konceptu, integralnoj ekologiji kao instrumentu kojim se dolazi do mira.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.