AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.11.2019 18:45 > 04.11 18:45

Zelena stranka Zrenjanin: Zbog divljih deponija uvesti video nadzor i pooštriti kontrolu

Članovi gradskog odbora Zelene stranke u Zrenjaninu predložili su gradskoj vlasti da se prilikom razmatranja budžeta za sledeću godinu predvide sredstva za postavljanje video nadzora na kritičnim mestima u gradu, kao preventivu u stvaranju divljih deponija.

Oni su proteklog vikenda obišli divlje deponije u gradu i tom prilikom se upoznali sa problematikom odlaganja smeća i zaštite životne sredine.
Podsetili su da neadekvatno deponovanje i odlaganje smeća na divljim deponijama dovodi do zagađenja zemljišta i podzemnih voda, a da divlja deponija koja se nalazi kod ciglane „Neimar“ godinama problem koji se iznova pojavljuje.

Osim video nadzora zahtevaju da se pooštri kontrola takvih mesta, a budući da zakon propisuje kazne za one koji odlažu smeće na divlje deponije očekuju i da nadležni organi sprovode zakon.

“Zelena stranka će i ubuduće pratiti razvoj situacije i zahtevati od nadležnih da se pitanje divljih deponija, ne celoj teritoriji grada Zrenjanina trajno reši” poručili su članovi GO Zelene stranke u Zrenjaninu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.