AAA

ZELENA-SRBIJA | 11.01.2020 14:35 > 11.01 15:07

Poruka protesta u Sumrakovcu investitoru MHE: Nisi dobrodošao

U selu Sumrakovac, u opštini Boljevac, danas su meštani protestovali protiv izgradnje mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci.

Poručili su da "ni po koju cenu" neće odustati od svog protivljenja izgradnji i poručili investitoru da "nije dobrodošao u istočnu Srbiju".
"Dok sam živ nećete graditi nijednu centralu u istočnoj Srbiji. Bez Zlotske reke nema života. Sa vama ne želimo ni dogovor ni kompromis", kazao je odbornik u Skupštini Grada Bora i član Vlaške stranke "Most" Milivoje Janošević.

Na upozorenje investitora, vlasnika subotičke firme "Energo Co 2015" da će organizatori protesta "platiti visoku cenu svojih aktivnosti", Janošević je rekao da tu štetu treba da plate oni koji su izdali dozvolu za izgradnju MHE, i sledeći protest najavio pred zgradom Opštine Boljevac.

On je rekao da očekuje da će uskoro Gradska skupština Bora razgovarati o toj temi i da će on tražiti da se Zlotska reka od izvorišta do ušća proglasi zaštićenom zonom i tako spreči izgradnja mini-hidroelektrana.

Janošević je rekao da je neko sinoć pretio ubistvom njegove porodice što je on prijavio policiji. Bilo je i pretnje jednom od organizatora današnjeg protesta, Aleksandru Kuliću.

Meštani Sumrakovca nosili su transparente "Ne damo Zlotsku reku", "Reke daju život, a paneli struju", a protestnu povorku kroz selo predvodio je dobošar.

Na današnjem protestu su bili i predstavnici organizacija "Odbranu reka Stare planine" i "Odbranimo Grzu" kod Paraćina koji obećali pravnu podršku da bi svi istrajali u svojim zahtevima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.