AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.02.2020 12:30 > 05.02 12:30

Vesić: Za groblje kućnih ljubimaca u Beogradu tender u septembru

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je danas najavio da će gradska uprava tender za izgradnju groblja kućnih ljubimaca "raspisati najverovatnije u septembru".


Na zvaničnom sajtu gradske uprave je objavljeno da će groblje kućnih ljubimaca biti u Bloku 51, u Novom Beogradu, "što je lokacija za koju projekat izradjuje Saobraćajni institut CIP".

Gradjevinska dozvola se očekuje u septembru ove godine, kada će biti raspisan tender za izbor izvodjača koji će da gradi groblje.

Tender će obuhvatiti prvu fazu uredjenja kompleksa u okviru kojeg "gradimo saobraćajnice, pešačke staze, zelene površine, parkinge, prateću komunalnu infrastrukturu i administrativni objekat", kazao je Vesić.

On je rekao da je Grad Beograd sa Saobraćajnim institutom CIP nedavno potpisao i ugovor za izradu projekta za izgradnju centra za spaljivanje animalnog otpada, koji je planiran u okviru kompleksa groblja, a objekat će se graditi u drugoj fazi.

Kako je najavljeno na gradskom sajtu, "prostor za sahranjivanje kućnih ljubimaca sastojaće se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcele za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje, a svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.