AAA

ZELENA-SRBIJA | 11.02.2020 15:05 > 11.02 15:05

Zbog zagadjenja reka krivičnu prijava Dveri protiv gradonačelnika Čačka i 'Slobode'

Odbornička grupa Dveri u Skupštini Čačka predala je danas u tamošnjem Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miluna Todorovića i "NN osoba" iz vojne kompanije "Sloboda" zbog "ometanja i skrivanja" krivaca za zagadjenje reka Lupnjača i Zapadna Morava.


Šef odbornika Dveri Aleksandar Tanasković rekao je novinarima da smatraju da je gradonačelnik najodgovorniji za zagadjenje Lupnjače i Zapadne Morave jer je "znao ko je zagadjivač" i "namerno obmanjivao javnost".

"Zagadjenje Zapadne Morave nije od juče, i traje jako dugo, ali jedino ova vlast još od 2017. godine, kada su primećene masne mrlje i značajnije zagadjenje reke, taj problem skriva i dezinformiše javnost, lažno tvrdeći da ne zna ko je zagadjivač, ili tvrdeći da to nije kompanija 'Sloboda' ", rekao je Tanasković.

Rekao je da su predstavnici javnih preduzeća, ustanova i Moravičkog okruga javno iznosili tvrdnje ko zagadjuje Zapadnu Moravu, ali se gradonačelnik Čačka "ogradjivao od toga" tvrdeći da nema dokaze.

"Smatramo da je gradonačelnik Čačka najodgovorniji za to što je u dužem vremenskom periodu došlo do zagadjenja Zapadne Morave, pomora ribe, zagadjenja obala, unutrašnjih voda i zemljišta, a da niko iz gradskih vlasti nije preuzeo nikakve mere upozorenja ili saniranja štete", rekao je Tanasković i time objasnio krivičnu prijavu protiv njega.

On je odbacio optužbe vlasti da Dveri podnose krivičnu prijavu da bi "zatvorile kompaniju 'Sloboda' " i "da bi radnici ostali bez posla", već je rekao da Dveri to čine da bi "u razumnom roku" rešio problem zagadjenja reka i to "iz profita vojnih fabrika".

"Tražimo da država, grad Čačak ili neko drugi, umesto što dozvoljava da se novac iz vojnih fabrika odnese u privatne džepove poput oca ministra Nebojše Stefanovića, ili prijatelja (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, taj profit usmeri u rešavanje pitanja zagadjenja Zapadne Morave i ekoloških problema", rekao je Tanasković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.