AAA

ZELENA-SRBIJA | 13.03.2020 13:05 > 13.03 13:05

CarGo sa studentima Šumarskog fakulteta čisti i pošumljava Beograd


Članovi Udruženja CarGo pridružili su se danas akciji pošumljavanja i čišćenja Beograda koju organizuju studenti Šumarskog fakulteta kako bi glavni grad "postao zelenije i zdravije mesto za život", saopštilo je to udruženje.U akciji "Tvoj život su tvoja dela" biće posadjeno više od 1.000 bagremova u Lipovačkoj šumi, a ove godine akcija je proširena i na čišćenje hektara površine okolnog terena i šume.
 
Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da se udruženje trudi da pomogne u humanitarnim aktivnostima, ali i kroz konkretne akcije koje dugoročno doprinose celom društvu i zdravlju gradjana.
 
"U ovakvom teškom trenutku za ceo svet i za našu zemlju, u vreme pandemije, odlučili smo da pored konkretnih mera u našem udruženju, učinimo sve što možemo da naša okolina bude čistija i zdravija za nas i za našu decu", rekao je Vučić.

Dodao je da su "mladi, njihove ideje i ovakve inicijative pokazale da je Srbija na dobrom putu".
 
Vučić je podsetio da je CarGo nedavno proširio flotu sa hibridnim i električnim automobilima i da je cilj da do 2023. godine cela flota bude sastavljena od električnih automobila koji ne štete životnoj sredini.
 
Prodekan Studentskog parlamenta Šumarskog fakulteta Nikola Popović rekao je da "ovom akcijom žele da rade na izgradnji zdrave okoline, ali i da povežu ljude u zajedničku misiju".
 
"Pošumljavali smo u Sremskim Karlovcima, a nakon Lipovačke šume u planu su Stara Planina i Goč. Zaista se nadam da će ova akcija i dalje rasti i da će se održavati mesečno", rekao je Popović i napomenuo da Šumarski fakultet ove godine proslavlja 100 godina od osnivanja i da nastavljaju sa akcijama pošumljavanja i čišćenja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.