AAA

ZELENA-SRBIJA | 06.04.2020 20:20 > 06.04 20:20

Gradonačelnik najavio rešavanje problema s vodom u Zrenjaninu


Kabinet gradonačelnika Zrenjanina je večeras saopštio da je "svakim danom sve bliže rešavanju višedecenijskog problema sa neispravnom pijaćom vodom" iz gradskog vodovoda, a objavio je da će vrlo brzo biti rešen i najnoviji problem, s nedovoljnim pritiskom u mreži.


Kabinet navodi da je Zavod za javno zdravlje Zrenjanina danas analizirao vodu na izlazu iz postrojenja za preradu, što pokazuju da je "investitor uspeo da prečisti vodu i dovede je do toga da ona sada odgovara svim parametrima", a i voda u gradskoj mreži takodje je u okviru Pravilnika higijenskoj ispravnosti vode.

Po rečima gradonačelnika Čedomira Janjića, gradjani "neće dugo čekati na skidanje zabrane na uporebu vode" iz gradskog vodovoda.

"Baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije koronavirusa, gradjanima mogu da saopštim da smo na korak od skidanja zabrane" naveo je Janjić i dodao da je u tom poslu bilo "nedaća i sabotaža".

Janjić je u večernjem saopštenju "posebno izrazio veliku zahvalnost predsednici Vlade Ani Brnabić" koja, kako je naveo, "i u ovim teškim trenucima za državu ima vremena da pomogne u rešavanju problema sa pijaćom vodom u Zrenjaninu".

Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu od 2004. godine kada je rešenjem inspekcije voda iz gradsog vodovoda zabranjena za piće zbog nedozvoljene količine arsena.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.