AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.06.2020 15:45 > 05.06 15:45

Karavanom elektro automobila CarGo obeležio Svetski dan zaštite životne sredine


Udruženje gradjana CarGo, kompanija CarGo Technologies i Agencija za zaštitu životne sredine Srbije zajedno su danas obeležili Svetski dan zaštite životne sredine i poručili da je neophodan zajednički rad privatnog, javnog i civilnog sektora kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i očuvala životna sredina.

CarGo električni i hibridni automobili prošli su trasom od Agencije do Ušća kako bi pokazali kako ovi automobili utiču na smanjenje emisije štetnih gasova.

Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić istakao je da se kroz ovakve zajedničke akcije pokazuje kako privatni i javni sektor mogu zajedno da rade kada teže istom cilju, a to su u ovom slučaju zdraviji i zeleniji Beograd i Srbija.

"Veoma smo ponosni jer je prepoznato da CarGo usluga utiče na smanjenje emisije štetnih gasova, čime se smanjuje i zagadjenje životne sredine. Pre par godina smo govorili o velikom snu da predvodimo borbu za smanjenje zagadjenja i emisije štetnih gasova, a danas sa ponosom mogu da kažem da idemo korak dalje", rekao je Vučić na konferenciji ispred Muzeja savremene umetnosti.

On je naglasio da u saradnji sa kompanijom CarGo technologies imaju cilj da CarGo flotu do 2023. godine čine isključivo hibridni i električni automobili i da se zato kontinuirano ulaže u tom pravcu.

"Svi zajedno moramo da radimo na čistijem vazduhu. Nije dovoljno da samo jednom godišnje obeležimo Svetski dan zaštite životne sredine i da sutra nastavimo sa starim, lošim navikama", kazao je Vučić.

On je dodao da će primerom da se pokaže kako kompanije, udruženja i pojedinci mogu da daju svoj doprinos da svi žive u čistijoj i zdravijoj sredini.

Vučić je podsetio da se pregovara sa kompanijom koja je lider u izgradnji elektro punjača u jugoistočnoj Evropi, a kako bi se obezbedila neophodna infrastruktura elektro punjača.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović je rekao da CarGo karavanom električnih automobila žele da ukažu na uticaj koji saobraćaj ima na kvalitet vazduha u velikim gradovima, posebno metropolama, kakav je Beograd.

"Karavan električnih automobila organizujemo u skladu sa izazovima sa kojima se Srbija trenutno suočava na polju ekologije. U karavanu učestvuju kompanija CarGo sa svojim električnim i hibridnim automobilima, ali i motori na električni pogon, trotineti, skuteri", rekao je Radović.

Prema njegovim rečima, na ovaj način promovisaćemo značaj ovih vozila koji ne narušavaju životnu sredinu i doprinose smanjenju emisije izduvnih gasova.

On je dodao da se ovaj karavan uklapa i u ovogodišnju parolu Svetskog dana zaštite životne sredine "Vreme je za prirodu".

CarGo flotu čine hibridni i električni automobili, medju kojima i jaguari I-Pace, koji je proglašen za automobil godine 2019.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.