AAA

ZELENA-SRBIJA | 17.06.2020 13:15 > 17.06 13:15

Otvoren konkurs za 11. festival zelene kulture Green fest 2020

Centar za unapredjenje životne sredine objavio je  da je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 11. Medjunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest", koji će biti održan od 12. do 15. oktobra u Domu omladine Beograda.

Na konkurs, koji je medjunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu.

U razmatranje će, kako se navodi u današnjem saopštenju, biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2018. godine, čije trajanje ne prelazi 60 minuta.

Rok za prijavu na konkurs je 7. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 20. avgusta.

Filmovi će biti nagradjeni u ukupno šest kategorija: Najbolji film iz jugoistočne Evrope, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do jednog minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Medjunarodni festival zelene kulture "Green fest" je, kako je istaknuto, jedan od najvećih "zelenih" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine.

Tokom prethodnih deset godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6.000 filmova sa svih kontinenata, održano više od 140 obrazovnih sadržaja, predstavljeno više od 150 izlagača i umetnika, a festival je posetilo oko 65 000 gradjana.

"Grin Fest" se ralizuje uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.