AAA

ZELENA-SRBIJA | 03.07.2020 16:20 > 03.07 16:20

Zrenjanincima opet voda sa arsenom

Zrenjaninski "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku o ponovnom preuzimanju vodosnabdevanja grada zbog problema s pritiskom vode u vodovodnoj mreži od kada radi novo postrojenje za prečišćavanje koje očigledno nije u stanju da zdovolji potrebe tog grada.

Zbog toga će, kako su saopštili, danas popodne nakratko biti prekinuto vodosnabdevanje celog grada da bi se preduzele neke "neophodne tehničke mere u cilju neometanog snabdevanja vodom" prelaskoom na direktno snabdevanje iz starih bunara "Vodovoda i kanalizacije" čime će se znatno poboljšati pritisak u vodovodnoj mreži, najavio je direktor tog preduzeća, Predrag Bodiroga.
Naveoo je da su mnogobrojne pritužbe građana jer je pritisak toliko mali da ne mogu čak ni da operu ruke i održavaju higijenu.

Poodsetio je da njegovo gradsko preduzeće nije doprinelo tom problemu jer je vodosnabdevanje grada 24. februara preuzela "fabrika vode" koja ne odgovara na pitanja o tome da li može da poveća sada nedovoljan pritisak u vodovodnoj mreži.

Zato sada vodosnabdevanje preuzima JKP "Vodovod i kanalizacija".

Zrenjaninci zdravu pijaću vodu nemaju od 2004. godine, jer je upotreba vodovodske zabranjena za piće zbog prevelike količine arsena u njoj.

Od tada je bilo mnogo obećanja i bezuspešnih pokušaja da se problem reši, građani su organizovali proteste, pisali peticije, tražili pomoć i državnih vlasti.

Iz novog postrojenja i lokalne vlasti stizala su uveravanja da je voda "odličnog kvaliteta" i da se čeka rešenje o prestanku zabrane korišćenja vode za piće iz vodovodne mreže, ali količina vode je nedovoljna, posebno sada, leti, kada je potrošnja veća.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.