AAA

ZELENA-SRBIJA | 07.07.2020 15:45 > 07.07 15:45

Voda iz zrenjaninskog vodovoda ponovo zamućena

Društvenim mrežama danas kruže slike vode iz zrenjaninskog vodovoda koja je ponovo zamućena i tamno braon.Na jednoj od fotografija vidi se bazen u dvorištu jedne zrenjaninske porodice napunjen vodom koja više asocira na vodu iz kanalizacije nego iz vodovoda.

Porparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton koji je i sam podelio fotografiju na svom tviter nalogu zapitao je danas nadležne šta treba da se dogodi da bi se ovaj problem rešio.
"Ovako izgleda voda u Zrenjaninu. Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem? Premijerka Ana Brnabić je o konačnom rešavanju govorila još pre dve godine. Ima li novosti", zapitao je Marton.

Zrenjaninsko Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" donelo je 3. jula odluku o ponovnom preuzimanju vodosnabdevanja grada zbog problema s pritiskom vode u vodovodnoj mreži od kada radi novo postrojenje za prečišćavanje koje očigledno nije u stanju da zadovolji potrebe tog grada.

Direktor tog preduzeća Predrag Bodiroga rekao je tada da to gradsko preduzeće nije doprinelo problemu jer je vodosnabdevanje grada 24. februara preuzela "Fabrika vode" koja ne odgovara na pitanja o tome da li može da poveća sada nedovoljan pritisak u vodovodnoj mreži.

Zrenjaninci zdravu pijaću vodu nemaju od 2004. godine, jer je upotreba vode iz vodovoda zabranjena za piće zbog prevelike količine arsena u njoj.

Od tada je bilo mnogo obećanja i bezuspešnih pokušaja da se problem reši, gradjani su organizovali proteste, pisali peticije, tražili pomoć i državnih vlasti.

Iz novog postrojenja Fabrike vode i lokalne vlasti stizala su uveravanja da je voda "odličnog kvaliteta" i da se čeka rešenje o prestanku zabrane korišćenja vode za piće iz vodovodne mreže, ali se pokazalo da je količina vode nedovoljna, posebno leti, kada je potrošnja veća.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.