AAA

ZELENA-SRBIJA | 21.07.2020 21:10 > 21.07 21:10

Rok za fabriku vode u Zrenjaninu istekao, direktor kaže vodosnabdevanje će biti stabilno


Rok da postrojenje za prečišćavanje vode fabrika vode u Zrenjaninu ispuni obaveze, istekao je danas, a direktor Bojan Dimkić rekao je za agenciju Beta da će u vrlo kratkom roku obezbediti stabino vodosnabdevanje.

"Po Sporazumu koji ističe 21. jula, mi smo bili u obavezi da omogućimo stručnjacima iz JKP 'Vodovod i kanalizacija' da izvrše tehnički pregled u trajanju od 30 dana, medjutim... već posle sedam dana fabrika je isključena i vodosnabdevanje je preuzelo to preduzeće", rekao je Dimkić.
Rekao je da zato nisu mogli da završe proces i zato rade na kompromisnom rešenju s direktorom "Vodovoda i kanalizacije", gradonačelnikom i kabinetom premijerke Ane Brnabić.

Značajno povećanje potrošnje vode, kazao je, zahteva dodatnu investiciju.

"Mi smo trenutno u fazi izgradnje novog rezervoara i prepravke dela postrojenja za preradu otpadne vode, taj prekid rada ćemo iskoristiti da dodatno unapredimo rad postrojenja i samim tim u kratkom roku obezbedimo nesmetan rad i stabilno vodosnabdevanje", rekao je Dimkić.

Zbog nedozvoljene količine arsena, od 2004. godine je u Zrenjaninu zabranjena upotreba vode iz vodovoda za piće.

Ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode fabriku vode, Grada Zrenjanina, odnosno Javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" potpisan je 12. februara 2015, kada je rečeno da će Zrenjaninci dobiti zdravu vodu za osam meseci.

Postrojenje je puštano u probni rad u nekoliko navrata, ali je zbog tehničkih problema, prestajalo da rada, a preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je 3. jula odlučilo da preuzme od te firme vodosnabdevanja zbog problema s pritiskom vode u gradskoj vodovodnoj mreži.

Zrenjaninci od početka jula u slavinama ponovo imaju žutu vodu iz vodovoda koja sadrži arsen.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.