AAA

ZELENA-SRBIJA | 24.07.2020 15:10 > 24.07 15:14

Zrenjaninci traže od vlasnika mesne industrije Matijević da izmesti kafileriju van grada


 Udruženje gradjana "Stop kafileriji" iz Zrenjanina uputilo je pismo vlasniku kafilerije "Prekon" Petru Matijeviću u kom su ga pozvali da "odmah" izmesti to postrojenje van grada zbog smrada i dugog zagadjenja.

Oni su u pismu Matijeviću koji je vlasnik istoimene mesne industrije, naveli da preduzeće Prekon "već više od deceniju uznemirava gradjane Zrenjanina neprijatnim mirisom, koji se ne može dočarati pojmom 'smrad', jer ga prevazilazi, izazivajući mučninu i povraćanje".

Iz udruženja su naveli da godinama apeluju da se taj problem reši, ali da su se vlasti pravdale da nisu nadležne, a da nema koristi od obećanih filtera i unapredjenja tehnologije za preradu životinjskih ostataka u fazi raspadanja.

"Da li možete da zamislite svoje najmilije decu, unučiće kako su primorani da svakoga dana nevoljno pobegnu sa igrališta, jer je udar ogavnog vonja delova životinjskih leševa u raspadanju jednostavno nepodnošljiv svakoga dana," naveli su u pismu Matijeviću.

Upozorili su da je još opasnije širenje štetnih gasova koji se, kako su pre nekoliko godina potvrdili lokalni inspektori, ispuštaju u atmosferu direktno ugrožavajući zdravlje ljudi, a podjednako su opasne i netretirane otpadne vode koje se direktno ispuštaju u Aleksandrovački kanal i njime odlaze u Begej.

"Ubedjeni smo da ste, pre svega, čovek i da ćete razumeti šta ovo znači. Šta biste Vi učinili da se nađete u ovakvoj situaciji? Da li biste revoltirano i na sve načine pokušali da zaštitite Vašu porodicu? Vidite, Zrenjaninci su strpljivi ljudi. Tolerišu, puštaju, ugoste, probaju na lep način... I tako 15 godina", napisali su Matijeviću članovi udruženja gradjana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.