AAA

ZELENA-SRBIJA | 29.09.2020 11:50 > 29.09 11:50

Projekat Zasadi drvo nastavlja akciju sadnje od oktobra ove do marta naredne godine

Projekat "Zasadi drvo" nastavlja akciju sadnje sadnica stabala od oktobra do marta naredne godine na 100 lokacija širom Srbije, najavljeno je danas uz poziv da se svi koji mogu priključe akciji.

Novi, drugi ciklus projekta "Zasadi drvo" počinje u oktobru na prve 24 lokacije, kada kreće sakupljanje semena, a zatim se sukcesivno sadi sve do kraja marta 2021. godine, navedeno je u današnjem saopštenju.
Kako je precizirano, ove godine biće zaokružen kompletan proces sakupljanje semena, sejanje, a zatim i sadnja sadnica u periodu od kraja novembra sve do kraja marta iduće godine.

Informacije u vezi sa organizacijom sadnje biće objavljivano na portalu zasadidrvo.rs, a krajem svakog meseca objavljivaće se spiskovi lokacija za naredni mesec.

Svi koji žele da se uključe treba da pronadju svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine će se sadnja obavljati na većem broju lokacija sa manjim brojem volontera.

Akciju Zasadi drvo su tokom prethodne godine pokrenuli Adria Media Grupa i kompanija "DM drogerie markt", uz podršku Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokreta gorana Srbije, Privredne komore Srbije i Botaničke bašte "Jevremovac".

U saopštenju se podseća da je u prethodnom ciklusu zahvaljujući gradjanima volonterima postignut svojevrstan rekord masovne radne akcije pošumljavanja u Srbiji, pa je tako samo u jednom danu posadjeno više od 51.000 novih stabala.

Ove godine projekat su podržali i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Ukazano je i da će sve akcije sadnje biti organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama stručnjaka.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.