AAA

ZELENA-SRBIJA | 26.11.2020 13:00 > 26.11 13:06

Kuzović (Oslobodjenje): Porezi gradjana Srbije idu na subvencije zagadjivačima

Duško Кuzović iz pokreta "Oslobodjenje" izjavio je danas da "pritisak i borba koju vode gradjani lozničkog kraja, rešeni da zaštite svoju okolinu od prljavih tehnologija, očigledno daje rezultate".

On je naveo da je dokaz za to serija "paničnih i hitnih sastanaka članova Vlade Srbije sa predstavnicima kompanija i država zainteresovanih za eksploataciju rudnih i ljudskih resursa u Srbiji".

"Žalosno je, medjutim, što nadležni ljudi iz Ministarstava i Vlade preferiraju razgovor sa strancima, istovremeno ignorišući gradjane Srbije, čiji poreski novac obilato koriste za subvencije tim istim investitorima – zagadjivačima", rekao je Kuzović.

On je upitao da li je iko iz Vlade došao u Jadar i Radjevinu da razgovara sa zabrinutim gradjanima koji protestuju protiv projekta kompanije Rio Tinto, da li je iko išao u Bor ili Majdanpek, u Zrenjanin ili na Palić, ili na Staru Planinu i sva druga mesta gde investitori uništavaju životnu sredinu.

Predstavnik pokreta Oslobodjenje istakao je da se radi o svojevrsnoj zloupotrebi poreskih davanja gradjana Srbije, protiv njih samih.

Da bi gradjani branili svoje reke, vazduh i šume, izdvajaju vreme i novac, kazao je on, a državni aparat njihov novac od poreza, umesto da im njime olakša i unapredi život, daje tim istim korporacijama protiv kojih se oni bore.

"Vlada poreskim novcem, osim direktnih subvencija, pomaže te strane investitore kroz izgradnju puteva, elektroenergetskih instalacija, preradjivačkih pogona itd. Investitor zauzvrat Srbiji ostavlja uništenu životnu sredinu, zagadjene reke, njive i vazduh. To je zloupotreba narodnog novca i izdaja interesa gradjana Srbije", zaključio je Kuzović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.