AAA

ZELENA-SRBIJA | 15.01.2021 13:45 > 15.01 13:45

Pepsiko udvostručio cilj smanjenja uticaja na klimatske promene

Kompanija Pepsiko (PepsiCo) objavila je danas da će udvostručiti svoj klimatski cilj koji se odnosi na apsolutno smanjenje emisija gasova staklene bašte i to za više od 40 odsto do 2030. godine.

Kompanija se takodje obavezala da će postići nultu emisiju štetnih gasova do 2040. godine, što je decenija ranije nego što je predvidjeno Pariskim sporazumom, navedeno je u saopštenju.
Pepsiko planira da smanji apsolutne emisije gasova sa efektom staklene bašte u okviru svojih direktnih operacija za 75 odsto, a u okviru indirektnih operacija za 40 odsto do 2030. godine (u odnosu na 2015. godinu).

Očekuje se da će ova akcija rezultirati smanjenjem više od 26 miliona tona emisija gasova sa efektom staklene baste, što predstavlja ekvivalent povlačenju više od pet miliona automobila iz upotrebe u jednoj godini, navedeno je u saopštenju.

"Uticaji koje svi imamo na klimatske promene postaju sve nepovoljniji i zato moramo pokrenuti hitne sistemske promene neophodne za njihovo rešavanje", izjavio je predsednik i izvršni direktor Pepsika Ramon Laguarta.

On je dodao da je plan koji se sprovodi srž poslovanja kpanije kao jednog od globalnih lidera u proizvodnji hrane i pića i pokretač je puta Pepsika koji treba da doprinese postizanju pozitivnih uticaja na planetu i ljude.

Podseća se da je u Evropi Pepsiko već smanjio ukupne emisije štetnih gasova za šest odsto od 2015. godine, a u skladu sa globalnim smanjenjem.

Novi sveobuhvatni plan smanjenja emisije gasova sa efektom staklene baste, kako je istaknuto, fokusiraće se na prioritetna područja kao što su poljoprivreda, ambalaža, distribucija i poslovne operacije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.