AAA

ZELENA-SRBIJA | 10.03.2021 14:20 > 10.03 14:20

NDBGD: Kandidatura Beograda za Zelenu prestonicu Evrope pokušaj da se skrene pažnja sa zagadjenja

Inicijativa Ne davimo Beograd je danas ocenil da je kandidatura Grada Beograda za Zelenu prestonicu Evrope "pokušaj da se skrene pažnja s katastrofalnih posledica po zdravlje koje ostavlja nebriga i ignorisanje problema zagadjenja".

Ta kandidatura je "svesna obmana" i "pokušaj da se javnost drži u zabludi da je Beograd zdrava i uredjena životna sredina", piše NDMBGD.
"Decenijski problem zagadjenog vazduha koji predstavlja svakodnevnu opasnost za zdravlje građjana, upotreba uglja u proizvodnji energije, izgradnja spalionice (smeća) u Vinči koja će nastaviti da zagadjuje, nedostatak prerade otpadnih voda, sporo donošenje ili nedonošenje neophodnih zakona su problemi koji zahtevaju hitna rešenja", navedeno je u saopštenju.

NDMBGD smatra da "Srpska napredna stranka nema nameru da se bavi rešavanjem tih problema, več samo manipulacijama javnosti i skretanjem pažnje", a kandidatura za Beograda za Zelenu prestonicu Evrope je "još jedna izgubljena trka", jer se Grad nije bavio problemima životne sredine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.