AAA

ZELENA-SRBIJA | 15.03.2021 14:45 > 15.03 14:45

Ministar gradjevinarstva najavio novu kanalizacionu mrežu za Bujanovac

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da će opština Bujanovac dobiti novu kanalizacionu mrežu.

"Za opštinu Bujanovac predvidjena je investicija od 31 miliona evra, koja će pokriti izgradnju 50 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda za 40.000 stanovnika", naveo je ministar na sasatanku s predsednikom te opštine Nagipom Arifijem.
Momirović je istakao da je Bujanovac jedna od 65 opština u Srbiji koje su u programu "Čista Srbija" može da konkuriše za novac za regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže, saopštilo je Ministarsvo.

Momirović i direktor kineske gradjevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen su nedavno potpisali komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Time će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.