AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.04.2021 14:55 > 05.04 14:55

Saradnja Srbije i Crne Gore u zaštiti okoline

Ministri za zaštitu životne sredine Srbije i Crne Gore, Irena Vujović i Ratko Mitrović, dogovorili su danas potpisivanje novog memoranduma o saradnji kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti, saopšteno je u Beogradu.

Vujović je izjavila da su se dogovorili i o rešavanju problema "plutajućeg otpada" na reci Lim koja protiče kroz obe zemlje.
Resorno ministarstvo Srbije je raspisalo konkurse za postavljanje barijera na toj reci i formirani su zajedničko telo nadležnih ministarstava, kao i radna grupa koja će "mapirati sve divlje deponije" u slivu te reke "da bismo krenuli s njihovim uklanjanjem", rekla je Vujović.

Ministarka je dodala da je sa svojim crnogorskim kolegom razgovarala i o pojačanim inspekcijskim kontrolama i izgradnji reciklažnih centara i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Ministar Mitrović je izjavio da je cilj njegove današnje posete, pored rešavanja problema na Limu, želja da se produbi ukupna saradnja u oblasti ekologije.

"Imamo veliki problem sa čvrstim otpadom i došli smo da vidimo kako Srbija rešava taj problem. Srbija će graditi osam reciklažnih centara, i ta iskustva će nam biti korisna" naveo je crrnogorski zvaničnik.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.