AAA

ZELENA-SRBIJA | 10.04.2021 19:05 > 10.04 19:05

Miljanović: Izmene zakona o rudarstvu doprineće očuvanju životne sredine


Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je danas da će izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koje bi uskoro trebalo da budu usvojene, doprineti očuvanju životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

On je u saopštenju naveo da su nadležni inspektori kontrolisali rad kompanije Zidjin Koper (Zijin copper) i da je krajem marta naložena obustava svih aktivnosti na izgradnji tri ventilciona i servisnog okna, i niskopa u rudniku Jama u Boru, a kontrolisana je i reka Pek.
"U narednom periodu inspekcija će nastaviti da kontorliše poštovanje mera, ali će se raditi i po predstavkama gradjana Bora, kako bi greške po pitanju zaštite životne sredine ili imovine gradjana mogle da se otklone", rekao je Milijanović.

On je rekao da je rudarski inspektor kompaniji Zidjin koper u slučaju zagadjenja reke Pek izrekao mere po kojima je ona postupila, ali kako je istakao "potencijalnih zagadjivača sigurno ima još" i biće nastavljeno delovanje inspekcijskih službi da se sve nepravilnosti otklone.

Prema njegovim rečima sproveden je nadzor, kako se izrazio "potencijalnih zagadjivača" reke Pek "sinhronizovanim delovanjem" tri inspekcije, vodne, rudarske i zaštite životne sredine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.