AAA

ZELENA-SRBIJA | 16.04.2021 11:40 > 16.04 11:40

Vujović: U rebalansu budžeta još četiri milijarde dinara za ekologiju

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović izjavila je danas da je predloženim izmenama Zakona o budžetu za 2021. godinu, za ekologiju opredeljeno dodatnih četiri milijarde dinara.

Prema predlogu rebalansa budžeta, koji je juče usvojila Vlada Srbije i uputila u Skupštinu, Ministarstvo zaštite životne sredine raspolagaće ove godine sa 12,3 milijarde dinara.
"Država će nastaviti da finansira projekte kojima je cilj smanjenje aerozagadjenja, što smo već radili u prvim mesecima po preuzimanju resora. Još jednom pozivam lokalne samouprave da prate naše konkurse i iskoriste podršku koju ćemo im dati. Takodje, iz ovih sredstava, pomagaćemo gradovima i opštinama da saniraju divlje deponije na svojim teritorijama. Već smo sproveli javni poziv kojim smo ih pozvali da mapiraju sve lokacije na kojima se nedozvoljeno odlaže otpad", rekla je Vujović.

Ministarka je istakla da je ovogodišnji budžet uvećan kako bi, pored ostalog, bila dostupna sredstva za pokretanje kapitalnih projekata, kao što je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u 28 lokalnih samouprava, ali i za kompletnu zamenu kotlova u gradskoj toplani u Кragujevcu, jer je ona trenutno jedan od većih zagadjivača u tom gradu.

Prema njenim rečima, cilj resornog ministarstva je da što brže i efikasnije rešava istorijske probleme u ovoj oblasti.

"Ekologija je naš prioritet i nastavićemo da sprovodimo sve projekte i aktivnosti kojima je cilj da unapredimo stanje životne sredine. Povećanje budžeta, najbolji je dokaz koliko smo ozbiljni u toj nameri. Rezultati ne mogu doći preko noći, ali gradjani su se već uverili u to šta smo uradili, a do kraja godine pokazaćemo još dobrih rezultata", rekla je Vujović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.