AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.05.2021 12:15 > 04.05 12:43

„Srbija u doba korone - činjenice i dostignuća“ o kampanji „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh (VIDEO)

  • Pixabay
  • Evropski pokret u Srbiji
  • Evropski pokret u Srbiji
  • Evropski pokret u Srbiji

Nedavno završena kampanja „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh" koju je realizovao Evropski fond za Balkan kao direktan povod imala je veoma zagađen vazduh u Srbiji i u regionu. Direktne posledice su 13.500 smrtnih slučajeva, oko godinu dana skraćen životni vek, uticaj na ženski i muški sterilitet, brojne hronične bolesti i još mnogo toga.

O tromesečnoj regionalnoj kampanji kampanji u kojoj je bilo uključeno preko 500 organizacija i pokreta, u video klipu serijala „Srbija u doba korone: činjenice i dostignuća“, govori Aleksandra Tomanić, izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan.
Tomanićka, uz ostalo, navodi i kako su troškovi u javnom zdravstvu, samo za lečenje posledica izloženosti zagađenom vazduhu, preko 3 milijarde evra godišnje..Prema nekim istraživanjima rađenimu Evropi, smrtnost od Covid-19 u zagađenim područjima veća je i do 19% u odnosu na nezagađena područja.

Tokom kampanja „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh“, obrađeno je šest tema koje su izazvale veliko interesovanje. Samo na društvenim mrežama o ovoj kampanji se informisalo 650.000 ljudi, a u tradicionalnim medijima je bilo preko 500 objava i članaka.

Zbog uspešnosti kampanje, kreatori su odlučili da osnuju mrežu i na taj način pokušaju da utiču da vazduh bude čistiji, što se tiče svih nas.U video klipovima Evropskog pokreta u Srbiji možete pogledati analizu kampanje „Ujedinjeni Balkan za čist vazduh“, kao i širu elaboraciju kroz pitanja i odgovore. 


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.