AAA

ZELENA-SRBIJA | 17.05.2021 14:35 > 17.05 14:35

Junajted grupa se pridružila inicijativi za smanjenje emisije ugljen-dioksida

Juanjted (United) grupa se pridružila inicijativi "Naučno zasnovani ciljevi (SBTi)" koja treba da podstakne kompanije da preduzmu mere u vezi sa klimatskim promenama i smanje emisiju ugljen-dioksida, saopšteno je danas.Ta kompanija sa sedištem u Holandiji postala je deo zajednice hiljade drugih vodećih svetskih kompanija koje su se obavezale da će definisati ciljeve i promovisati najbolje prakse u borbi protiv klimatskih promena.

"Pridruživanje inicijativi naučno-zasnovanih ciljeva pokazuje kontinuiranu posvećenost Junajted grupe da posluje kao društveno-odgovorna kompanija. Ovo je logičan korak na našem putu da imamo aktivniju ulogu u stvaranju održivog razvoja", rekla je izvršna direktorka kompanije Viktorija Boklag.
SBTi je globalna inicijativa koja pruža podršku kompanijama u definisanju ciljeva smanjenja štetnih gasova na osnovu najnovijih naučnih otkrića i ciljeva definisanim Sporazumom o klimatskim promenama UN potpisanim u Parizu.

Naučno zasnovani ciljevi treba da ukažu kompanijama kako i koliko brzo treba da smanje emisiju gasova kako bi sprečili efekte staklene bašte i klimatskih promena.

Iz Junajted grupe su podsetili da kroz SBB fondaciju u Srbiji već šest godina sprovode projekte koji se bave očuvanjem životne sredine i pozvali sve korisnike da plaćaju svoje račune onlajn i prijave se na E-račun.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.