AAA

ZELENA-SRBIJA | 17.06.2021 20:00 > 17.06 20:00

Ženka orla belorepana ponovo u prirodi


Mlada ženka orla belorepana (Haliaeetus albicilla) puštena je danas u prirodu posle jednomesečnog lečenja, saopštio je danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Uspešno je izlečena u prihvatilištu ZOO vrta Palić, i nakon punih mesec dana uspela je da povrati zdravstvenu i fizičku kondiciju koja joj je potrebna kako bi nastavila život u prirodi.
Mlade jedinke orlova belorepana nisu vezane za teritoriju, tako da se nakon oporavka mogu vratiti na bilo koje odgovarajuće područje.

Tim za zbrinjavanje Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u ovom slučaju odlučio je da se jedinka vrati blizu mesta gde je i pronadjena, u blizini šume i više otvorenih voda, što čini idealno stanište za ovu vrstu.

Brzom i intervencijom republičke i pokrajinske inspekcije zaštite životne sredine, Šumarsko-lovne inspekcije, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, LU "Mostonga" i Veterinarske ambulante "Šapica" iz Odžaka, 13. maja, dva orla belorepana spašena su od skoro sigurne smrti.

S obzirom da su se obe jedinke belorepana uspešno vinule u nebo, čitava akcija spašavanja je imala srećan epilog, navedeno je u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.