AAA

ZELENA-SRBIJA | 05.10.2021 14:05 > 05.10 15:46

Telenor fondacija sadnjom japanske trešnje najavila akciju 'Posadi svoj hlad' (FOTO/VIDEO)


Telenor fondacija i predstavnici nevladine organizacije Zeleni razvojni centar su danas simboličnom sadnjom japanske trešnje u Parku Ušće najavili akciju "Posadi svoj hlad".

Telenor fondacija obezbedila je sredstva za 6.000 sadnica belog jasena, koje će biti podeljene gradjanima tokom novembra u više od 100 gradova i opština na teritoriji Srbije, i to istog dana, u isto vreme.

Menadžerka Telenor fondacije Milica Begenišić, izjavila je a će akcija "Posadi svoj hlad" angažovati gradjane u stvaranju zdravije životne sredine, kao i da je u tome je njen najveći značaj.

"Pružanje podrške projektima koji za cilj imaju zaštitu životne sredine i saradnja sa partnerima koji dele naše vrednosti su jedan od prioriteta rada Telenor fondacije. Iskoristila bih priliku da pozovem sve zainteresovane da se priključe ovoj akciji i na taj način doprinesu boljem kvalitetu života svojih sugradjana, ali i generacija koje dolaze", rekla je ona.

Begenišić je dodala da se Telenor i Telenor fondacija dugi niz godina bave ekološkim temama, podržavajući akcije poput "Sat za našu planetu" i realizujući projekat reciklaže mobilnih telefona, gde ih je reciklirano 130.000 i sakupljeno preko osam tona elektronskog otpada.

Kroz konkurs "Zamisli sve" Telenor fondacija pruža podršku inovativnim i održivim rešenjima koja za cilj imaju prevazilaženje trenutnih društvenih izazova iz oblasti obrazovanja, socijalne inkluzije društveno ugroženih grupa, kulture i umetnosti i zaštite životne sredine.

"Želimo da ukažemo gradjanima na važnost zdrave životne sredine i damo im priliku da se direktno uključe u rešavanje problema zagadjenog vazduha u urbanim sredinama", rekao je predstavnik Zelenog razvojnog centra Predrag Ratić.

Prema njegovim rečima većina stanovnika Srbije nikada nije posadila drvo.

"Želimo da omogućimo svima koji su zainteresovani, na teritoriji cele Srbije, da dobiju sadnicu uz upustvo, jer svako ko makar jednom posadi drvo drugačije će razmišljati o važnosti zelenila u svojoj sredini", rekao je Ratić.

On se zahvalio Telenor fondaciji što je prepoznala važnost ovog projekta i podržala ga obezbedivši sredstva za 6.000 sadnica.

Svi zainteresovani gradjani se o detaljima podele sadnica mogu informisati putem Facebook stranice i Instagram profila akcije "Posadi svoj hlad".

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.