AAA

ZELENA-SRBIJA | 16.05.2022 16:45 > 16.05 16:45

Opština Čajetina se pridružila akciji Zelena Srbija


Opština Čajetina danas je sadnjom zimzelenih biljaka na novom kružnom toku na Zlatiboru najavila učešće u akciji "Zelena Srbija", u kojoj se 10 opština godišnje uključuje u podizanje svesti gradjana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja i pošumljavanja Srbije.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kazao je da "najbolji primer dobre prakse možemo da vidimo sa visine, sa planine, jer ako mi ne vodimo računa o zdravoj životnoj sredini, ni gradovi u nižim predelima ne mogu biti zdravi", navodi se u saopštenju opštine.
"Opština Čajetina je jedna od retkih lokalnih samouprava koja nema divljih deponija na svojoj teritoriji i uveren sam da ćemo za najdalje dve godine biti proglašeni za prvu ekološku opštinu u Srbiji", kazao je on.

Početku akcije "Zelena Srbija" na teritoriji opštine Čajetina prisustvovao je i ambasador Belgije Kun Adam koji se zahvalio opštini Čajetina što učestvuje u akciji pošumljavanja Srbije i pohvalio što u njoj učestvuje veliki broj mladih.

"Moje i prisustvo drugih kolega ambasadora u drugim opštinama i gradovima Srbije je čin podrške Srbiji u njenim naporima da se, baš kao i mnoge države Evropske unije, na najkvalitetniji način izborimo sa posledicama klimatskih promena koje prete da smanje kvalitet života svih nas", naveo je Adam.

Direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) Sladjan Velinov istakao je da je cilj tog projekta zaštita životne sredine i podizanje svesti gradjana, lokalnih samouprava i kompanija koliko je značajno ozelenjavanje naše Srbije.

"Dolaskom na Zlatibor želimo da damo podršku očuvanju autentičnosti jedne od najlepših planina Srbije, na kojoj su generacije turista odrastale i provodile svoje slobodno vreme", kazao je Velinov.

Ekološku akciju "Zelena Srbija" SRBATOM sprovodi treću godinu za redom u saradnji sa kompanijom "Color Media Communications", a opština Čajetina je 21. opština Srbije koja se priključila tom projektu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.